26/07/19

Leeward Lunchsession: inval door politie of inspectie in jouw bedrijf – wat nu?

Seminarie op 29 november 2019 - Tijdens dit seminarie lichten wij toe hoe een bedrijf zich kan voorbereiden op een mogelijke inval door politiediensten en inspectiediensten. Wij geven een praktische leidraad mee waarmee u nadien in uw bedrijf aan de slag kunt. Ook lichten wij aan de hand van praktische voorbeelden de do's-and-don'ts toe die van belang zijn tijdens een verhoor als getuige of verdachte.


Leeward
Lunch session

De Belgische opsporingsdiensten stippen ook in 2019 de transport- en logistieke bedrijven hoog op hun prioriteitenlijst aan. Aangezien deze sector te kampen heeft met heel wat vormen van fraude, zoals tachograaffraude, sociale dumping en illegale cabotage zullen er, naar verluidt, minstens 700 controles worden uitgevoerd, zowel weg-als zetelcontroles. De kans op een inval door politiediensten en inspectiediensten, zoals die van de gerechtelijke politie, sociale inspectiedienst en bijzondere belastinginspectie, is dus niet onbestaande.

Als ondernemer is het goed om te weten wat jouw rechten en verplichtingen zijn bij dergelijke inval en waarmee je tijdens een ondervraging rekening mee moet houden. Ook de onderneming moet goed voorbereid zijn om de eventuele schade te beperken. De gevolgen van het eventueel verkeerd handelen kunnen immers ernstig zijn. Ook als je volledig onschuldig bent. Want je hoeft niet altijd zélf de verdachte te zijn.


Doel?

Tijdens dit seminarie lichten wij toe hoe een bedrijf zich kan voorbereiden op een mogelijke inval door politiediensten en inspectiediensten. Wij geven een praktische leidraad mee waarmee u nadien in uw bedrijf aan de slag kunt. Ook lichten wij aan de hand van praktische voorbeelden de do's-and-don'ts toe die van belang zijn tijdens een verhoor als getuige of verdachte.


Wanneer?

vrijdag 29 november 2019


Programma:

11:30: onthaal

12:00: seminarie

13:30: Q&A en koffie


Waar?

Leeward offices

Diksmuidse heerweg 126

8200 Brugge


Voor wie?

Ondernemers, leidinggevenden en bedrijfsjuristen actief in de transport en logistieke sector of andere sectoren.


Graag inschrijven voor 15 november 2019 via info@leeward.be

Interesse in dit seminarie als incompanytraining? Stuur ons een bericht en wij sturen alle praktische informatie en voorwaarden.

Leeward

Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten

02/04/20

Europese richtlijnen voor de bevordering van het luchtvrachtvervoer

Leeward zet de richtlijnen van de Europese Commissie uiteen ter bevordering van het luchtvrachtvervoer tijdens de COVID-19-crisis.
23/05/19

Leeward assisted 2XL to join forces with ECS European Container Group

Leeward concluded the legal framework for the major merger in the port of Zeebrugge between 2XL and ECS. As from now, 2XL will be integrated in the ECS European Container Group. This results in a new European Logistics Group which will offer complete services for intermodal transport, warehousing...
12/12/19

Niet-commerciële pleziervaart hoort tot 1 september 2020 niet thuis in de Ondernemingsrechtbank

Advocatenkantoor Leeward zet de implicaties van de inwerkingtreding van het nieuwe Scheepvaartwetboek op 01 september 2020 voor zaken met betrekking tot pleziervaartuigen uiteen.