26/07/19

Leeward Lunchsession: inval door politie of inspectie in jouw bedrijf – wat nu?

Seminarie op 29 november 2019 - Tijdens dit seminarie lichten wij toe hoe een bedrijf zich kan voorbereiden op een mogelijke inval door politiediensten en inspectiediensten. Wij geven een praktische leidraad mee waarmee u nadien in uw bedrijf aan de slag kunt. Ook lichten wij aan de hand van praktische voorbeelden de do's-and-don'ts toe die van belang zijn tijdens een verhoor als getuige of verdachte.


Leeward
Lunch session

De Belgische opsporingsdiensten stippen ook in 2019 de transport- en logistieke bedrijven hoog op hun prioriteitenlijst aan. Aangezien deze sector te kampen heeft met heel wat vormen van fraude, zoals tachograaffraude, sociale dumping en illegale cabotage zullen er, naar verluidt, minstens 700 controles worden uitgevoerd, zowel weg-als zetelcontroles. De kans op een inval door politiediensten en inspectiediensten, zoals die van de gerechtelijke politie, sociale inspectiedienst en bijzondere belastinginspectie, is dus niet onbestaande.

Als ondernemer is het goed om te weten wat jouw rechten en verplichtingen zijn bij dergelijke inval en waarmee je tijdens een ondervraging rekening mee moet houden. Ook de onderneming moet goed voorbereid zijn om de eventuele schade te beperken. De gevolgen van het eventueel verkeerd handelen kunnen immers ernstig zijn. Ook als je volledig onschuldig bent. Want je hoeft niet altijd zélf de verdachte te zijn.


Doel?

Tijdens dit seminarie lichten wij toe hoe een bedrijf zich kan voorbereiden op een mogelijke inval door politiediensten en inspectiediensten. Wij geven een praktische leidraad mee waarmee u nadien in uw bedrijf aan de slag kunt. Ook lichten wij aan de hand van praktische voorbeelden de do's-and-don'ts toe die van belang zijn tijdens een verhoor als getuige of verdachte.


Wanneer?

vrijdag 29 november 2019


Programma:

11:30: onthaal

12:00: seminarie

13:30: Q&A en koffie


Waar?

Leeward offices

Diksmuidse heerweg 126

8200 Brugge


Voor wie?

Ondernemers, leidinggevenden en bedrijfsjuristen actief in de transport en logistieke sector of andere sectoren.


Graag inschrijven voor 15 november 2019 via info@leeward.be

Interesse in dit seminarie als incompanytraining? Stuur ons een bericht en wij sturen alle praktische informatie en voorwaarden.

Leeward

Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten

23/07/19

Mobiliteitspakket I

Op 3 december 2018 zijn de Europese lidstaten, vertegenwoordigd door hun ministers van transport, samengekomen te Brussel om te stemmen over verschillende akkoorden aangaande de transportsector. In het bijzonder is de Raad tot een akkoord gekomen met betrekking tot het “Mobiliteitspakket I”,...
17/08/20

Nieuwe EU-reglementering inzake rij- en rusttijden treedt in werking op 20 augustus 2020.

Op 31 juli 2020 werden diverse Verordeningen en een Richtlijn van het zogeheten "Mobility Package" officieel gepubliceerd. De regelingen inzake rij- en rusttijden ondergaan aanzienlijke wijzigingen. Leeward somt de voornaamste voor u op.
26/11/19

Herziening van de ADR-regeling

Recent verscheen de 21ste herziening van de VN-aanbevelingen met betrekking tot het transport van gevaarlijke goederen. De aanbevelingen regelen elk aspect van het transport en bevatten niet alleen een opsomming van gevaarlijke stoffen, maar schrijven bijvoorbeeld ook verpakkingsvereisten,...