13/04/22

Leeward opnieuw erkend als leading firm in the Legal 500 EMEA 2022!

Door Leeward
The Legal 500 heeft Leeward voor een zesde jaar op rij aangeduid als “leading law firm” in de transportsector.


Leeward kan daarnaast met trots meedelen dat zowel Jeroen Villé als Armin Wintein door The Legal 500 worden aangeduid als de “Next Generation Partners” in de transportsector.

Lees hieronder wat The Legal 500 over Leeward zegt:

"Een indrukwekkend aantal vooraanstaande cliënten wendt zich tot de uitmuntende boetiekpraktijk van Leeward voor bijstand in een waaier van transport-, logistieke en maritieme zaken. Het team uit Brugge is in staat om zowel binnenlandse als grensoverschrijdende opdrachten te behandelen, gaande van aanvaringen en contaminatiegeschillen tot contractuele herzieningen, verzekeringsclaims en strategische consultancy. Het team wordt gezamenlijk geleid door drie partners: Lino Verbeke, specialist in maritieme verzekeringen, Armin Wintein, gespecialiseerd in maritieme geschillen, en Jeroen Villé, die een brede ervaring heeft op het gebied van import en export en maritieme logistiek."

‘LEEWARD is an outstanding team in respect of transport law and other commercial disputes.’
Leeward
Leeward

Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten

25/03/22

Riskeren ook opdrachtgevers straffen bij sociale dumping?

In het kader van de Belgische implementatie van het “Mobility Package” , heeft de ministerraad op 14 januari 2022 een wetsontwerp goedgekeurd dat extra verantwoordelijkheden legt op de expediteurs, in het kader van de strijd tegen sociale dumping. 
13/08/19

Het nieuw Belgisch Scheepvaartwetboek

Op 1 augustus 2019 werd de Wet van 8 mei 2019 tot invoering van het Belgisch Scheepvaartwetboek gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.  De nieuwe wetgeving treedt op 1 september 2020 in werking.

22/07/19

Het vernieuwde CLNI 2012 eindelijk in werking

Op 1 juli 2019 is het vernieuwde Verdrag van Straatsburg van 2012 inzake de beperking van aansprakelijkheid in de binnenvaart (CLNI 2012) voor het Vlaamse Gewest in werking getreden.