20/03/20

Verkeersbelasting tijdens Corona

Door Marie Deramoudt
Corona: Vervoerders kunnen de verkeersbelasting tijdelijk stopzetten voor stilstaande voertuigen.


Leeward

Vervoerders die door de Corona-crisis noodgedwongen één of meerdere voertuigen stil moeten zetten, kunnen de verkeersbelasting hiervoor tijdelijk stopzetten. 

Dit kan snel en volledig kosteloos. Het voltstaat om een aangifte bij de Vlaamse Belastingdienst in te dienen. Wanneer de betrokken voertuigen nadien opnieuw in dienst treden, moet opnieuw een aangifte van de verkeersbelasting ingediend worden. Het is hierbij niet noodzakelijk dat het voertuig minstens 30 dagen aan de kant staat. Pas wel op, als je nog in dezelfde maand opnieuw een aangifte indient, moet je voor deze kalendermaand wel betalen. Het aangifte-formulier is te bereiken via deze link.

Als steunmaatregel verleent de Vlaamse Belastingdienst voorts uitstel aan bedrijven om de jaarlijkse verkeersbelasting te betalen, zodat ze niet in liquiditeitsproblemen komen. Voor het aanslagjaar 2020 krijgen ondernemingen 4 maanden uitstel van betaling van de jaarlijkse verkeersbelasting. Meer informatie met betrekking tot de steunmaatregelen voor getroffen ondernemingen die de Vlaamse overheid neemt kunt u vinden op de volgende website.

Leeward’s advocaten blijven ook tijdens deze corona-crisis steeds voor u beschikbaar.

Leeward

Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten
Meer nieuwsberichten

25/10/23

Strengere straffen voor inbreuken op de technische keuring vanaf 2024

Vanaf 1 januari 2024 zal de Vlaamse Regering hard optreden tegen voertuigen die niet tijdig naar de technische keuring gaan. Met een nieuw besluit krijgen politieagenten de bevoegdheid om chauffeurs onmiddellijke te beboeten, met boetes die kunnen oplopen tot maar liefst € 3.500.
19/04/21

Renewed recognition by The Legal 500 as leading law firm in Belgium for transport

As a purpose-driven, boutique transport, logistics, and maritime law firm, we’re delighted with the recognition we’re receiving in the 2021 edition of The Legal 500 as a leading firm in the niche of transport. Armin Wintein and Jeroen Villé are again recommended as “next-generation...